Vinylgolv

Är du på jakt efter ett praktiskt golv att lägga i ditt hus eller lägenhet? Det finns givetvis många olika slags golv som kan benämnas som praktiska, men det golv som framför allt lämpar sig när man letar underlag som vare sig kräver underhåll eller behandling är vinylgolvet.

Vinylgolv

Vinylgolvet är oftast den självklara favoriten när barnfamiljer väljer golv eftersom det inte behövs någon speciell skötsel och det är dessutom mycket tåligt mot spill och smuts. Skulle golvet få sig en rejäl omgång och bli väldigt nedsmutsat är det enkelt fixat, du bara torkar bort smutsen direkt på ytan med vanligt rengöringsmedel och i de flesta fall behöver du inte heller efterbehandla med polish eller liknande medel, golvet håller sin fina blanka yta så länge det yttersta skiktet är intakt i sitt ursprungliga skick. Enkelt sagt är vinylgolv som gjorda för att underlätta i din vardag samtidigt som du inte behöver bekymra dig för att golvet tappar färg eller ser slitet ut.

Golven är mycket slitstarka, är rejält motståndskraftiga och de tål det allra mesta spill, det skyddande ytskiktet ser dessutom till att repor från möbler som till exempel stolar med hårda underlag inte tränger in i materialet och förstör golvet. Vad gäller vinylgolvens känsla att gå på så är de riktigt behagliga mot fötterna och du behöver inte oroa dig för ljud då den här typen av golv inte ger ifrån sig några knastrande irriterande ljud i onödan. Är du lite osäker på hur du vill att rummet ska se ut exakt, men du ändå känner att det är tid att lägga om golvet så är vinylgolv ett mycket praktiskt golv att lägga. Det passar i stort sett vilken som helst typ av rum och stil eftersom golven går att hitta i alla olika varianter som till exempel enfärgade, klinker eller till och med snygga trämönster.