Laminatgolv

Rent utseendemässigt kan laminatgolv med sina naturtrogna dekorer likna andra material som klinker, sten och parkett. Om vi tar parkett som exempel så ligger prislappen på laminatgolv betydligt lägre, vilket såklart gör det till ett alldeles utmärkt alternativ för den som vill lägga ett rejält och slitstarkt golv men inte till en allt för dyr peng.

laminatgolv

Lättskött och praktiskt

Vad många brukar fundera över, och kanske till och med oroa sig för, när de väljer laminatgolv före exempelvis parkett är hur pass naturtroget golvet i själva verket kommer att se ut, men faktum är att dagens laminatgolv har ett väldigt naturtroget och äkta utseende. De tåliga laminatgolven har hög densitet i och med att golven består av tre olika täta skikt. Det yttersta skiktet av de tre består av ett papper som är specialbehandlat med en typ av plastfilmsyta (liknar ett fotografi). Det är också tack vare den här speciella plastfilmsytan som golvet dessutom har ett ständigt verkande skydd mot skador och spill, vilket gör laminatgolvet till ett mycket praktiskt och hygieniskt golv. Ska du lägga nytt golv på ett redan befintligt golv är laminatgolv att rekommendera då de tunna kompakta skikten skapar goda praktiska förutsättningar för att golvbygget inte blir för högt.

Ett anpassningsbart golv

Laminatgolvets allsidiga egenskaper där det både tål repor och smuts och dessutom är färgbeständigt resulterar i att golvet inte heller behöver slipas eller behandlas i förebyggande syfte, det är ofta ett starkt vinnande argument när man står i valet av golv. Den som planerar att lägga golvet på egen hand utan hjälp av golvfirma eller hantverkare kan känna sig trygg då den här typen av golv läggs både enkelt och snabbt. Dessutom kan laminatgolv läggas med helt vanligt klicksystem på nästan alla typer av underlag, noggrannhet och en liten verktygslåda är allt du behöver. Idag installerar många golvvärme i sina hus och lägenheter, laminatgolvet klarar värme och är lämpliga för all typ av inläggning av värmeslingor.